Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/frieskamerorkest.nl/httpdocs/wp-content/plugins/laposta-signup-embed/src/Controller/FormController.php on line 65

Dirigent van het Fries Kamer Orkest

Ronald Slager

Ronald Slager is sinds 2016 de vaste dirigent van het Fries Kamer Orkest. Hij studeerde orkestdirectie bij Kenneth Montgomery en Jurjen Hempel in Utrecht en in Rotterdam. Daarnaast is hij sinds 2020 dirigent en artistiek leider van projectorkest De Nije Symfony en sinds begin 2023 dirigeert hij het symfonisch blaasorkest Euphonia in Wommels. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Ronald actief voor het Frysk Muzyk Argyf, waar hij zich bezighoudt met de acquisitie van nieuwe componisten en het organiseren van concerten en cd-opnamen. Een muzikale duizendpoot.

Als dirigent is Ronald altijd op zoek naar hoe hij muziek mooier kan laten klinken en de impact op de luisteraar kan vergroten. Die zoektocht onderneemt hij samen met de orkesten waarmee hij werkt, waarbij hij de musici en het publiek meeneemt naar nieuwe inspiratiebronnen en inzichten.

Ronald wijst het orkest de weg.

Door muzikale richting en betekenis te geven, maar vooral door de musici te laten ervaren dat het volgen van een gezamenlijke weg een doel op zichzelf is, laat Ronald iedereen delen in zijn denkbeelden. Daarbij wordt men uitgenodigd van zichzelf te geven en letterlijk een persoonlijke noot toe te voegen aan het geheel. Als artistiek leider bedenkt Ronald nieuwe concepten; in de eerste plaats met als doel de muziek van een diepere betekenis te voorzien, maar ook met het oog op een grotere betrokkenheid bij het publiek. Deze aanpak leidt tot constructieve repetities en bevlogen concerten, gespeeld door musici waar het speelplezier vanaf straalt. Het publiek ervaart dat tijdens de concerten en deelt daarmee in de inspiratie en passie die doorklinkt in de muziek.

Ronald haalt op een positieve en opbouwende manier het beste uit muzikanten naar boven. Zijn energieke stijl is kenmerkend voor de passie waarmee hij samen met het orkest de muziek tot klinken brengt.

Zie ook: www.ronaldslager.com